lørdag den 26. januar 2013

Albondigas - Oksekjøttboller med paprika og persille


Albondigas er spanske kjøttboller, og da jeg riktig godt kan li' hvordan det høres ut, valgte jeg å kalle dem det! Når vi lager kjøttboller her i hus, er det ofte med fleskehakk, så det at de ble laget på oksehakk var et untakk i seg selv. Dog ikke en gal idé. Skal bare huske på å velge noe hakk med litt mye fett i, de kan bli litt tørre på de laveste fettprosentene!

Her i hus ble de servert som en del av et større tapasbord, men man kan fint spise de som de er, eller som du pleier å spise kjøttboller;)

For 30-40 stykk trenger du:
1,1 kg oksehakk
4 kinesiske hvitløk
1/2 grønn paprika
1 løk
1 ts chiliflager
2 håndfuller frisk persille
Salt
Pepper

Start med å finhakke paprika og persille. Ha det opp i en bolle sammen med oksehakket. Press hvitløkene, og ha det over. Pill løken, og riv den fint på et rivjern. Om du tror du kan skjære dem like fint om den kan rives, gå bare igang med det;)
Tilsett chili, salt og pepper, og bland det hele godt sammen til en god og jevn masse. Dekk bollen med film, og la den stå å trekke på benken så smakene får satt seg, i 20-40 minutter.
Når den er ferdigtrukket, setter du ovnen på 200 grader før du går igang med å forme dem.

Dekk en langpanne eller to med bakepapir, og start med å forme. Jeg delte "deigen" i fire deler, for å så lage en 8-10 kjøttboller av like stor størrelse derfra, det er litt lettere enn å skulle holde tellingen på 30-40 kjøttboller underveis;)

Stekes i 20-30 minutter til de er gyldne, og det har kommet litt væske ut fra dem. Om du er i tvil om de er ferdige, tar du en og deles den i 2 for å sjekke!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...