torsdag den 10. januar 2013

Enkel potetsuppe med varmrøket laks


Versjoner av potetsuppe er alltid velkommen her i hus; og det er så lett å forandre den etter hva man har i hus! Dette ble en riktig "finne hva man har i fryser og grønnsaksskuff", før der skulle handles inn. Litt poteter, en rest av varmrøket laks, 1 gulerot, litt løk og en purre - og det er nesten det!
Den flotte og gule fargen kommer fra guleroten, og gjør den bare hakket mere flott å se på!

Jeg brukte:
1 løk
1 gulrot
6-7 små poteter
1 purre
Olje
1 buljongterning, eller tilsvarende mengde kraft/fond
7,5 dl vann
Evt salt og pepper

Gressløk
Varmrøket laks

Start med å skrelle og dele opp løk, gulerot, poteter og purre opp i mindre biter. Ha litt olje i en gryte, og varm den opp. Ha grønnsakene opp i gryten, og svits det av så det får litt farge. Ha opp i en buljongterning/kraft, og tilsett vann til du har 7,5 dl væske.
Kokes opp, og la det småkoke til alle grønnsakene er gjennomkokte. Gi det hele en tur med stavmikseren, og la det koke opp igjen. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.

Serveres med smuldret varmrøket laks over, og klipp til slutt litt gressløk over det hele!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...