Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 29. januar 2013
Lyse rundstykker med hveteklid og durum
Etter at Majoren kom i hus, har vi bare fortsatt med den lille tradisjonen med sandwicher på tirsdager! Dette er en av mine favorittdeiger for tiden, en riktig "klissete" deig som er superlett å forme til små boller med hjelp av en slikkepott! Ingen grunn til å få skitne fingre her;)
For 9-10 stykker trenger du:
170 g durum
70 g hveteklid
550 hetemel (mulig litt mer)
1 ts salt
6 dl vann
1 pk gjær (50 gram)
Start med å blande alle meltypene godt sammen. Smuldre opp gjæret i melet, og start maskinen. Tillsett vann og salt, og la maskinen kjøre for 20 mintter. Deigen skal slippe kantene, så om den ikke gjør det; tilsett litt mer mel. Det skal dog likevel være en klissete deig!
Bruk en slikkepott til å skrape ut 9-10 like store "klumper" og legg dem på et bakepapirkledd langpanne. Sett ovnen på 200 grader og la deigen etterheve i 15 minutter imens ovnen varmer opp.
Stekes i 12-15 minutter til bollene er gyldne.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar