onsdag den 30. januar 2013

Stekt flesk og en virkelig lett persillesaus


Stekt flæsk er noe vi spiser ofte her i hus, ihvertfall om du spør min mor;) Det er noe med det deilige, fete  og sprø flæsket til den gode og fyldige persillesausen. Eller fett på fett om du vil. Men godt smaker der. Og enkelt (og billig) er det også. Dette er en litt hurtigere versjon av den klassiske stekt flæsk mer persillesaus, og en liten smule mindre jobb. Jeg har ikke tidligere tenkt på å lage det med Mornaysauce, men da jeg fant en pakke ferdigsaus (på boks... poseversjonen holder jeg med tross alt langt unna) og kom i tanker om at jeg hadde lste om å bruke det som base i et eller annet blad, hvorfor ikke. Det var ihvertfall annerledes!

For 3 trenger du:
8-9 skiver flesk
Salt
Pepper
Muskatnøtt
750 g poteter
1 boks ferdig Mornaysauce, 5 dl
1 bundt persille
Erter

Start med å skrelle poteter, og sette dem over for å koke i lettsaltet vann. Sett ovnen på 200 grader, og finn kjøttet frem. Dupp kjøttstykkene tørre, og krydre dem lett med salt og pepper.
Stekes ved mellom varme i en stekepanne til de har fått en fin og gylden farge på begge sider. Legges på et stykke kjøkkenrulle imens du steker dem alle ferdig.


For sausen:
Start med å helle mornaysaucen opp i en gryte, og varm den langsomt opp under omrøring. Imens den koker langsomt opp, grovhakket du persillen.
Smak sausen til med salt, pepper og muskatnøtt, og tilsett så persille. La sausen stå på platen i 3-4 minutter mer imens den blir helt gjennomvarm.

Serveres med erter eller annet grønt du finner i fryser og kjøleskap!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...