søndag den 8. februar 2015

Osteboller - en hurtig lavkarbo-bolle


Om man følger med i LCHF kretser her i Danmark, har man nok hørt om osteboller. De smaker SÅ godt (altså, om man liker ost.. Ellers.. Not so much), har en skorpe som knaser - og er ganske så lette å lage. Jeg gidder altså ikke stå og piske egg for å lage brød - ihvertfall ikke i hverdagen!
Denne oppskriften gir 2 små stykker, som passer meg godt i matpakken eller til lunsjen.

For 2 små boller trenger du:

1 egg
1 dl revet ost - gjerne blandet
1/2 ss FiberHusk - den gule, eller 1,5 ts Husk/Loppefrøskaller
1,5 ss Pofiber

Start med å rive/finde frem osten. Jeg er meget glad for at blande den lidt, fx. 50/50 Havarti og Emmentaler/Cheddar - men her må du prøve dig frem lidt selv. Jo sterkere osten er - jo mere vil bolen bollen smage af ost;)
Ha egget opp i målebegeret samme med det tørre, og vend det godt sammen. La det stå i rundt 10-15 minutter og "trekke", og i mellomtiden tenner du for ovnen - 200 grader.

Forme to små boller ut av massen, den skal være ganske klissete. Bakes i rundt 20 minutter, til de har fået fin farge - som du også kan se på bildene. Om de er lysere, vil de smake av egg.
Spises som de er med fx. ost og smør;o

Opbevares i kjøleskap eller fryser, de holder seg ikke så lenge i rumtemperatur. Men de kan godt ligge en dag som fx. matpakke!

Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop.






Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...