torsdag den 24. april 2014

Vafler med yoghurt og vanilje


Vafler er vi glad i her i hus - ihvertfall "hjertevafler" som lillepiken kaller dem. Mine grovere matvafler er hun til gjengjeld litt mere skeptisk til - selv om jeg altså godt kan li' dem selv!
I forbindelse med at Sjømannskirken åpner en ny kirke i Rio de Janeiro den 3. mai har de utlyst en konkurranse via Matbloggsentralen om en ny vaffeloppskrift - noe som jeg bestemt ikke ville se vekk i fra! 

Vaflene her er ikke særlig søte, men man kan sagtens ha litt mere sukker i uten at de ødelegger noe - jeg er bare mer glad selv for vafler som ikke er så søte. Så kan man jo toppe dem med litt mere hjemmelaget HaPå men god samvittighet! Vaniljen gir dem likevel en fin tvist - og så blir de så deilig, syrlige fra yoghurten. Det er helt klart ikke siste gang de blir laget her hjemme - det er sikkert!

For rundt 10 vafler trenger du:


5 dl hvetemel
4,5 dl yoghurt naturell
1,5 dl melk
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ss sukker (eller mer, om du ønsker dem søtere)
Litt friskkvernet vanilje (eller vaniljesukker)
1/2 ts salt
3 egg
50 g smeltet smør

Start med å sette smørret over for å smelte, og bland det tørre godt sammen. Ha i det våte litt etter litt, og rør godt underveis.
Ha til sist i det smeltede, nå litt avkjølede smørret.

Røren kan sagtens stå for å svelle et stykke tid, men om du er litt utålmodig (kremt), så finner du frem jernet med en gang, tenner for det, og sprayer litt fettstoff i det før du går igang!

Stekes ved mellomvarme et par minutter, men følg med underveis, noe som man da alltid gjør når man lager valfer;) Vi toppet vores med blant annet hjemmelaget HaPå, men annet, og kanskje mere klassisk topping er heller ikke galt!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...