Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 28. august 2012
Svensk pølserett
Svensk pølserett er en riktig kjent gryterett i Danmark. Dog, selv om navnet sier den er mere svensk, så vil du ikke finne den i Sverige!
Navnet menes å stamme fra noen danskere der var på leirskole i Sverige, og lagde en koksammenrett av de siste restene og derav navnet; En rett med pølser i Sverige, men helt sikker er man jo aldri:)
Uansett hvor den kommer fra, så det er en hurtig rett å blande sammen, spesielt om man har litt kokte poteter i kjøleskapet!
For mat til 3-4 trenger du:
2 løk
2 ss smør
500 g pølser
3 ts paprikapulver
750 g kokte poteter
70 g tomatpure
ca 3 dl melk
Salt
Pepper
Gressløk som topping
Start med å finhakke løken, og svitse den lett i smørret.
Skjær pølsene opp i skiver, og tilsett dem oppi løken sammen med paprikapulveret.
La det steks til pølsene har fått en god stekeskorpe.
Så skal resten oppi! Skjær potetene opp i mindre biter, og ha det oppi sammen med tomatpure, melk, salt og pepper.
La det koke inn i 15 minutter, imens du rører om engang iblant!
Topp med litt gressløk på toppen, og server:)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Fikk servert noe lignende i Ungarn.
SvarSletTror ikke det er en helt unik rett nei, det er bare dette navnet den går under i Danmark;)
SletDen er kjempegod!!��
SvarSletDet er det helt bestemt!
Slet