søndag den 18. marts 2012

Havregrøtvaffel med eple, kanel og rosiner

Tror tittelen sier seg selv. Dette er en vaffel (eller cookies blir de også engang iblant laget som) som jeg kan finne på å steke sammen om det er litt havregrøtsrester.
Kun havregrøt basert på vann tror jeg muligvis hadde blitt litt i kjedeligste laget for å spise som de er, men disse er fantastiske som en liten snacks eller mellommåltid!
Bare husk å steke dem til de er blitt gode og sprø, da er det tusen ganger mer intressante!

Til en typisk havregrøt til 1 liten og 1 stor, samt to vaffler bruker jeg:
ca 3 dl havregryn
vann til å dekke havregrynene med
1 eple
1 ts kanel
en liten håndfull rosiner

Begynn med å skrelle og rense eplet. Når det er gjort, har det du oppi en liten kjøkkenmaskin og kjører dem godt sammen med rosinene og kanelen.
Bland det hele opp i gryten sammen med havregryn og vann, og kok opp under omrøring. Når du syntes du har fått fin nok konsistens, er det bare å spise!

For selve vafflene er det simpelt nok.
Varme vaffeljernet
Smør det inn med smør
Hell røre på
Stek til gode og sprøde

Spis!

2 kommentarer:

  1. Dette ble en katastrofe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hrm, ikke sikker på hvorfor:& De blir ellers riktig gode hver eneste gang vi lager dem selv. De skal dog ha et godt stykke tid i vaffeljernet, og gjerne så varmt som mulig for å få dem riktige gode og sprø på yttersiden. Og da de er laget på ferdigkokt havregrøt, får de jo også en annen konsistens enn "vanlige" vafler

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...