Tror tittelen sier seg selv. Dette er en vaffel (eller cookies blir de også engang iblant laget som) som jeg kan finne på å steke sammen om det er litt havregrøtsrester.
Kun havregrøt basert på vann tror jeg muligvis hadde blitt litt i kjedeligste laget for å spise som de er, men disse er fantastiske som en liten snacks eller mellommåltid!
Bare husk å steke dem til de er blitt gode og sprø, da er det tusen ganger mer intressante!
Til en typisk havregrøt til 1 liten og 1 stor, samt to vaffler bruker jeg:
ca 3 dl havregryn
vann til å dekke havregrynene med
1 eple
1 ts kanel
en liten håndfull rosiner
Begynn med å skrelle og rense eplet. Når det er gjort, har det du oppi en liten kjøkkenmaskin og kjører dem godt sammen med rosinene og kanelen.
Bland det hele opp i gryten sammen med havregryn og vann, og kok opp under omrøring. Når du syntes du har fått fin nok konsistens, er det bare å spise!
For selve vafflene er det simpelt nok.
Varme vaffeljernet
Smør det inn med smør
Hell røre på
Stek til gode og sprøde
Spis!
Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 18. marts 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Dette ble en katastrofe
SvarSletHrm, ikke sikker på hvorfor:& De blir ellers riktig gode hver eneste gang vi lager dem selv. De skal dog ha et godt stykke tid i vaffeljernet, og gjerne så varmt som mulig for å få dem riktige gode og sprø på yttersiden. Og da de er laget på ferdigkokt havregrøt, får de jo også en annen konsistens enn "vanlige" vafler
Slet