torsdag den 20. september 2012

Is med porter og mokkabønnerSå hadde vi besøk igjen av min far og søster, og i forbindelse med den anledningen, ble der laget is! Jeg visste jeg ville lage den på en eller annen øl, + mokkabønner. Men hva øl jeg skulle bruke til det, var jeg ikke helt sikker på.. Løsningen på det ble å stille litt mokkabønner på bordet, åpne er bare forskjellige ølflasker, og smake seg igjennom dem! Valget endte opp med en porter, noe jeg også ha laget is på før.

Du trenger:
3 dl porter
3 eggeplommer
50 g sukker
4 dl fløte
3 dl melk (fetere jo bedre)
1 vaniljesang
25 g rørsukker
100 g mokkabønner

Start med å koke inn ølen til en reduksjon, det tar omtrent 20-30 minutter. Sett den så til sides, og gå igang med resten av listen av "ting der skal gjøres"

Ha eggeplommene og sukkeret (ikke rørsukkeret) opp i en kjøkkenmaskin, og pisk det godt til en god og luftig masse.
Kok opp fløte, melk, vaniljestang (både stangen og frøene) samt rørsukkeret. Når det er kokt opp, setter du det til sides.

Hell melkeblandingen over eggemassen i en tynn stråle, imens du pisker riktig godt! Når det hele er blandet godt sammen, heller du det tilbake i gryten, og gir blandingen et lett oppkok. Når blandingen begynner å tykne, på ca 82-83 grader, trekker du den vekk fra varmen, og kjøler den helt ned.

Lekker farge....

Når blandigen har nådd temperaturen kjøleskapskald, er det på tide å helle den oppi ismaskinen (om du ikke er så heldig å ha en med kompressor... så trenger du jo ikke vente!)
Start med å smelte mokkabønnene hurtig i microen. Bland dem inn i isemassen, og ha det hele opp ismaskinen. Foretrekker du mere klumper av sjokolade i isen din, heller du de smeltede mokkabønnene først oppi når isen begynner å samle seg, og da også mindre av gangen.
Når ismaskinen sier stopp og ikke vil blande mer; har du det hele over i en beholder er egner seg til å oppbevare is i, og lar den kjøle ned 2-3 timer.
Ta den opp å fryseren 15 minutter før den skal spises, og gi den et dryss med friskhakket mokkabønner oven! 

Litt kosemat på en torsdag;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...