fredag den 28. september 2012

Potetpizza med brie og basilikum



Fredag; og pizza! Denne gangen ble det, godt inspireret av matbloggsentralens potetutfordring, poteter på pizza! Vi laget et par forskjellige stykke, for blant annet å se på om det gjorde en stor forskjell hvor i mengden fyll vi hadde potetene, og for å prøve nye smaker av..

Dette ble den første!

Du trenger
Pizzabund
Poteter
Olivenolje
Kinesisk hvitløk
Brie
Basilikum
Maldonsalt


Når pizzabunden din er ferdig, tar du og presser en hvitløk opp i litt olje, og blander det sammen. Det blir bare bedre om det får stå og trekke litt.
Kjevle/trykk pizzabunden helt flat, aller best blir det om du bruker fingrene. Smør hvitløkoljen ut over bunden.

Skrubb potetene rene, og skrell dem om du er redd for skrall (eller om det er vinter og skrallet et litt kjipt). Skjær potetene opp i tynne skive, jo tynnere jo bedre. Jeg vil tro at mandolinen er et godt valg her, men så langt tenke jeg jo ikke;)
Legg dem i ett lag over pizzaen.

Skjær noen gode klumper brie ut, velg den du liker best. Skjær den i litt store stykke, mine var ca en halv cm tykke, og 1,5 x 1,5 cm store. Passet utmerket!

Til siste så strødde jeg en liten smule grovhakket basilikum over og litt maldonsalt.

Stekes ved 230 grader (varmluft) på en varm stekeplatetil osten har smeltet og bunden er sprø, det tok ca 10 minutter.

God fredag!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...