tirsdag den 18. september 2012

Tømmefrysermiddag; Nuggets med squash og en hvit dip


Her om dagen så ryddet jeg litt opo i kjøleskapet, og kom over en halvfull pose med kjøpenuggets. Nå er jeg selv ikke superbegeistret for dem, men jeg er enda mindre glad i å kaste mat, så det ble nuggets til middag likevel!
Det fikk følge av noen gulerøtter der begynte å se litt kjedelige ut fra kjøleskapet, en halv voks cremefraiche og en halv squash som var rester fra en annen middag. Virkelig tømmekjøleskapmiddag, med andre ord!

Finn frem de nuggets du må ha, og stek dem i ovnen/frityr etter anvisning på pakken.

Gulerøttene ble skrellet, skåret i små stenger, og puttet i litt iskaldt vann og satt i kjøleskap til de skulle brukes.

Squashblandingen ble laget sådan her:
Skjær opp squashen i skiver, gjerne tynne.
Ha en god halv cm med olje på en pande, og stek dem til de er blitt godt gyldne.
Dryss salt over dem, og la den ligge og suge det verste av fettet av seg på litt papir.

Det aller beste med denne middagen var nok dippen, og den ble laget sådan her:
2-3 dl cremefraiche
1 hvitløk, presset
En liten neve basilikum, grovhakket
Salt
Pepper
Litt sitronsaft
Litt hvitløkskrydderi, syntes den manglet litt mer hvitløk
Persillekrydderi
Liten skvett mayo

Utover dette hadde vi også litt karryketchup!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...