Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 18. september 2012
Tømmefrysermiddag; Nuggets med squash og en hvit dip
Her om dagen så ryddet jeg litt opo i kjøleskapet, og kom over en halvfull pose med kjøpenuggets. Nå er jeg selv ikke superbegeistret for dem, men jeg er enda mindre glad i å kaste mat, så det ble nuggets til middag likevel!
Det fikk følge av noen gulerøtter der begynte å se litt kjedelige ut fra kjøleskapet, en halv voks cremefraiche og en halv squash som var rester fra en annen middag. Virkelig tømmekjøleskapmiddag, med andre ord!
Finn frem de nuggets du må ha, og stek dem i ovnen/frityr etter anvisning på pakken.
Gulerøttene ble skrellet, skåret i små stenger, og puttet i litt iskaldt vann og satt i kjøleskap til de skulle brukes.
Squashblandingen ble laget sådan her:
Skjær opp squashen i skiver, gjerne tynne.
Ha en god halv cm med olje på en pande, og stek dem til de er blitt godt gyldne.
Dryss salt over dem, og la den ligge og suge det verste av fettet av seg på litt papir.
Det aller beste med denne middagen var nok dippen, og den ble laget sådan her:
2-3 dl cremefraiche
1 hvitløk, presset
En liten neve basilikum, grovhakket
Salt
Pepper
Litt sitronsaft
Litt hvitløkskrydderi, syntes den manglet litt mer hvitløk
Persillekrydderi
Liten skvett mayo
Utover dette hadde vi også litt karryketchup!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar