søndag den 16. september 2012

Nakkefilet med sjampinjongsaus og brokkolislaw


Når vi skal kose oss her hjemme, så ender det ofte opp med et stykke nakkefilet. Det er et riktig godt stykke kjøtt og det blir laget riktig, og det koster heller ikke det store;) Dessverre så kommer de ofte ferdigmarinerede; men det får man heller bare overleve.

Denne her ble serveret med brokkolislaw, sjampingjongsaus og gode ovnpoteter, og det kunne ikke klages på resultatet!

Nakkefileten var denne gangen marineret med hvitløk og oregano (ifølge pakken). Vi kunne dog kun smake hvitløken!

Start med å sette ovnen på 190 grader, og legg nakkefileten opp i en dyp form med litt olje i bunden. Stikk en steketermometer oppi fileten, og når ovnen er varm, har du den inn i ovnen.
Stek til du får en kjernetemperatur på 75 grader, det tok ca 1 time her hos oss. Når den hadde nådd 75 grader, tok vi fileten ut av ovnen, dekket fatet med folie, og lot den stå og hvile i 15 minutter på kjøkkenbenken. Så skulle den bare skjæres opp, og det var så det!

Potetene ble laget sådan her:
Ha litt olje, pepper, salt og hvitløk opp i en plastikpose (eller to, kommer litt ann på hvor mye du skal lage). Skrubb potetene, og skjær dem opp i mindre, munnstore stykker. Ha så det hele opp i plastikposen, rist det godt, og spre det så ut over en stekeplate.
Potetene skal ha 45 minutter på 190 grader, og så er de ferdige.

Tilbehøret var som nevnt tidligere brokkolislaw.

... og for ikke å glemme, Verdens beste sjampingjongsaus!
For nok saus til 2-3 stykker (som spiser mye) trenger du:
125 g sjampinjong
1 hakket løk
25 g smør
250 ml piskefløte
250 ml buljong
Salt
Pepper

Rens sjampinjongen, og skjær den opp i tynne skiver. Pill løket, og finhakk det.
Svits det hurtig i smørret(det skal ikke bli brunt!) Tilsett buljongen (eller 250 ml vann + 1 terning) i la det småkoke i ca 5 minutter.
Tilsett fløten, og la det koke litt inn.
Smak til med salt og pepper, og det var så det!

Ha en god søndag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...