For kjøttet trenger du:
1 svinemørbrad // 1 liten indrefilet av svin
150 g fløteost med hvitløk (dette er litt i meste laget)
2 vårløk
200 g bacon
Skjær vårløken opp i fine strimler, og bland den godt sammen med fløteosten.
Så skal det hele fylles oppi kjøttet, den blir veldig full!
Surr mørbraden inn i godt med bacon, skivene skal sitte veldig tett og stramt!
Legg mørbraden i en ildfast form, og la den steke i ovnen ved 200 grader i 45 minutter. Etter den er ferdig med å stekes, la den hvile i 10-15 minutter før du skjærer den opp!
Så når mørbraden er i ovnen, går du igang med potetene!
Start med å skrelle opp ønsket mengde poteter, og skjær dem opp i mindre, munnstore stykker. Finn frem en frysepose, og fyll på med olje, salt, pepper, hvitløkskrydder, Herbes de Provence; you name it! Ta hva du liker! Ha potetene oppi posen, rist godt til det hele er blandet godt, og fordel det utover en bakepapirkledd langpanne.
Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 45 minutter, så om du gjorde dette på 10-15 minutter, vil det hele være klart samtidig!
Mmm.. Kål! Kan man godt li!
Her ble det brukt spisskål, men grunnregelen gjelder vel for det meste.
Skjær kålen opp i mindre biter, og skjær det harde vekk. Kok opp godt med vann, og når vannet koker, har du en lille smule smør oppi vannet.
Ha kålen oppi, la detn ligge i 5-6 minutter, og det er det!
Anrett det hele på en tallerken, og nyt lørdagskvelden!
Sikker på at det ikke er svin indrefilet du mener?, svinemørbrad er ikke noe du finner vanligvis i butikkene og det ser ut som om du har brukt svin indrefilet?
SvarSletEtter å tatt google i bruk, ser jeg at det de kaller svinemørbrad i Danmark, er nok enten en indre- eller ytre-filet, mest sannsynlig en indre. Takk for at du peker det ut, så skal jeg prøve å kalle det for det korrekte på norsk etterhånden!
SvarSlet