Så var det fredag igjen, og fredag betyr pizza her i hus! Du har fremdeles tid til å sette deigen, og finne frem hva du nå ellers har av snadder i kjøleskapet;)
Dette ble resultatet her for et par uker siden, etter å ha måtte ty til kjøpepizza noe tid før. Om det skal være kjøpepizza, er det nesten alltid den der blir kalt Pizza Mozzarella jeg ender opp med å kjøpe.. Og jeg blir igrunnen like skuffet hver gang. Det smaker ikke nok!
Men ideen er god, og på bakgrunn av den ble der laget pizza! Og resultatet? Det var så godt at den ble laget to uker i strekk;)
For 4 runde pizzaer trenger du:
1 pizzabund
1 porsjon tomatsauce, drenet versjon
Mozzerella ost, 2-3 klumper
5-6 store og gode tomater
Pesto med basilikum
Edamerost
Og nei, det er ikke den største listen med ingredienser!
Start med å lage tomatsausen og pizzabunden, når det er gjort, og nesten klart til bruk, går du videre!
Mozzarella osten skjærer/river du opp i passer store biter, ikke for store.
Riv edamerosten opp på et rivjern.
Basilikumpesto må gjerne lages selv, eller snyte med et glass som vi har gjort denne gangen:)
Tomatene skal skjæres opp i mindre biter. Alt fyllet i tomatene blir skrapet ut og lagt til sides. Det kan for eksempel brukes i en tomatsuppe. Resten av tomaten blir skjært opp i mindre terninger. Så er det bare å fordele det hele godt ut over pizzaen; og voila! Ferdig!
Stekes ved 225 grader i en forvarmet ovn på en varm stekeplate i 7-9 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprø.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar