Det er som så godt med denne kaken, er at den er fullstendig eggefri (om du ikke bestemmer deg for å putte egg i glasuren, vel å merke).
Den har en litt annerledes smak, men selv om den er uten egg, så er den altså ikke det spor tørr!
For en stor langpannekake trenger du:
12 dl hvetemel
8 dl sukker
1 l kulturmelk (jeg brukte tykmælk, det var det jeg fant denne gangen)
3 ts natron
200 g smeltet smør
3 ss kakao
Finn frem kjøkkenmaskinen, og smelt smørret, og så er det bare å gå igang!
Ha det hele oppi bollen imens du pisker, litt etter litt. Aller best er det om du gjør annenhver vått og tørt! Man vil for all del unngå klumper!
Når røren er jevn og fin, og du er fornøyd med resultatet, er det bare å helle hele massen over i en smurt langpanne. Kaken skal stekes på 180 grader i 40 minutter, den er klar når der ikke henger mere deig igjen på tannstikkeren når du tar en liten prøve.
Til glasuren trenger du:
100 g smeltet smør
150 g melis
2 ss kakao
4 ss fløte/melk
Bland det hele godt sammen, det blir en litt våt røre.
Smøres utover kaken når den er kjølet ned til stadiet "lunt".
Pynt den gjerne med peanøtter, nonstop, seigemen, eller som vi gjorde; med grovt hakkede mokkabønner!
Uhm, lækker kage :-)
SvarSletVil du ikke med på Klassisk 65 og spise gratis muslinger? Der er tilmelding via bloggen ;-)
Du leser mine tanker! Jeg skulle lige være sikker på at jeg havde børnepass; og det har jeg nå! (og ja... farlig god kake)
Slet