søndag den 23. september 2012

Enkel quinoasalat med god og krydret kyllingQuinoa er et nytt tilbehør for meg, og det kan brukes på samme måte som ris eller bulgur. Jeg vil dog si at det minner mere om bulgur, da det i seg selv uten tilbehør/krydderier er ganske så kjedelig (det var ihvertfall dommen rundt bordet første gang vi prøvde det her hjemme). Men med litt krydderier tilsatt, blir det riktig riktig godt, syntes nå ihvertfall jeg! Det er også et fint alternativ om du har en intoleranse ovenfor hvete/gluten.

Her ble det serveret som en salat sammen med noen riktig gode og spicy kyllingestykker, slettes ikke siste gangen denne pakken kommer her i hus! Her i Århus har jeg kunnet finne det i nærheten av tørkede bønner eller de økologiske hyllene, vet ikke hva erfaringer andre har med det.

For 5-6 trenger du:
4 kyllingfileter
1 god håndfull frisk persille
1 kinesisk hvitløk
Salt
Pepper
2 ts paprika
Olje til steking.


Start med å skjære opp kyllingen i mindre biter, og ha det hele opp i en dyp bolle. Hakk persillen opp, og ha det over. Press hvitløken over. Tilsett krydderet, og rør godt rundt så det hele blir fordelt.

Ha det hele over i en varm stekepande med olje i bunden, og stek det til kyllingen er gjennomstekt, og legg det til sides.


For quinoasalaten trenger du:
Quinoa (vi brukte 350 gram for 5 voksne og 1 lille, det var litt i meste laget)
Tomater, 3-4 stk
2 hvitløk, små kinesiske
2-3 håndfuller persille
1 paprika
Olivenolje
Salt
Pepper
1 grønnsaksbuljongterning

Start med å skylle quinoafrøene godt i rennende kaldt vann. Når vannet er helt klart, er de ferdige skyldte.  med å ha vann, quinoa og grønnsaksbuljongterning oppi en gryte. Forholdet er 1 del quinoa til 2 deler vann, noe som man godt kan finne ut av å huske;)
La det småkoke i 12-15 minutter, til alt vannet er aborbert. Om du ønkser en litt "våtere" quinoa, tilsetter du litt mer vann mot slutten av koketiden.

Når quinoaen er ferdigkokt, lar du den kjøle litt ned imens du gjør klar resten av salaten. Finhakk persillen, kutt tomaten opp i terningen, del paprikaen opp i mindre biter og finhakk hvitløkene. Rør det hele sammen med quinoen.
Ha litt olivenolje oppi, og smak til med salt og pepper.

Jeg rørte hurtig en cremefraichedressing sammen som jeg også serverte ved siden av.
Cremefraiche
Salt
Pepper
Frisk, hakket persille
Sitronsaft

Smak deg frem til hva du selv liker best!
2 kommentarer:

  1. Hei. Jeg kan ikke se hvor og når hvitløken skal tilsettes salaten? Er det 2 hele hvitløk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Har rettet det nå. Vi brukte to små, kinesiske hvitløk - men det kommer jo litt ann på hvor glad man er i hvitløk. Vi er veldig glad for det. De skal bare røres inn sammen med resten av det grønne i salaten.

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...