onsdag den 26. september 2012

Browniecheesecake med bringbærkrem


Dette her; det er den goode kakaen fra Hummingbird du virkelig finner over det hele. Et hurtig søk på google gir meg godt over 140 00 hits, noe som jeg tror sier det meste om hvor populær denne kaken er.
Det er en kake vi virkelig har hatt lyst til å lage lenge, men det er ikke en kake man bare lager... Den er altfor stor og mektig til det;) Men endelig så bød anledningen seg, nemlig fødselsdag og familieselskap, og jeg var ikke hard å be! Kake ble det. Og kake ble spist. Tror dette er en ny favoritt her i hus. Ihvertfall er det ikke siste gang den blir laget;)

Det er en kake der lages i tre lag, og de to første kan godt lages på forhånd. Jeg ville dog vente med bringbærkremen til maks et par timer før den skal spises, så kremfløten ikke skiller seg. Det er ikke det resultatet vi er ute etter;)

Vi laget kaken i en rund form på 26", da det er den vi har lokk til, og det fungerte utmerket!
For 10-12 serveringer (alt etter hvor mye dere spiser) trenger du:

Browniebunden:
200 g mørk sjokolade, gjerne 65% og opp
200 g smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel

Ostekremen:
400 g nøytral kremost, for eksempel Philadelphia
150 g melis
0,5 ts vaniljeestrakt
2 egg

Bringbærkremen:
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringbær

Friske bringbær til pynt

Start med å finne frem kakeformen, og kle den i bakepapir. Vi vil jo gjerne ha kaken opp lett igjen fra formen.
Så går vi i gang med browniebunden. Smelt sjokoladen, enten i vannbad, eller i mikroen. Den skal kun akkurat smelte, så når det er gjort, trekker du den vekk fra varmen.
Psik smør og melis godt, til du får en god og kremaktig masse. Tilsett eggene ett av gangen, og rør godt imellom. Gjerne over ett minutt. Tilsett melet litt etter litt, til du har en god og jevn blanding. Til slutt så tilsetter du sjokoladen og rører den inn, til massen har en god og jevn farge.
Hell blandingen opp i den bakepapirkledde formen, og smør det ut i en jevnt lag.

Så er vi nådd over til ostekremen. Ha kremost, melis og vaniljeestrakten opp i en bolle, og og pisk det (sakte) til du har en jevn masse. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør det godt inn. Du skal ha en god og jevn og luftig masse, bare vær forsiktig med å piske for mye, så osten ikke skiller seg.
Ha så ostekremen over browniebunden (som fremdeles er rå!) og smør den godt ut i en jevnt lag også. Prøv å ikke bland ostekremen ned i browniebunden.

Det hele stekes på 170 grader i 30-40 minutter. Da det er en brownie i bunden er det litt vanskelig å ta en stikkprøve, da den vil være fuktig, men kaken er ferdig når den er fast å ta på, lys i midten og litt mere gylden i kantene. Avkjøles på rist, dekkes med plast/settes lokk på, og ha den i kjøleskapet i minst 2 timer. Gjerne lengre.

For bringbærkremen gjorde jeg det enkelt. Du kan godt bruke friskebær og kutte/blende bærene på forhånd, men jeg kan godt li' det litt rustikke med klumper i selv. Jeg brukte frosne bær, som jeg tinte helt opp, og passet på var drenet først. Pisk til du har en god og fast krem, men stopp før du har kommet til ostestadiet! Så stopp når kremen er fast, men ikke stiv. Ha kremen over kaken, og pynt med friske bringbær.

Og... Husk at stykkene ikke skal være for store. Den er veldig, veldig mektig!2 kommentarer:

  1. ÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHH, ja den er sindsyg go ;)
    Skal da vist snart lave den igen :)

    SvarSlet
  2. Den er farlig god! Leter allerede etter en ny anledning...

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...