Fredag og pizza; og igjen ikke et untak! Valget falt på en forholdsvis enkel pizza denne gangen, nemlig en versjon av Pizza Mozzarella, bare med litt ekstra skinke på. Og litt løk.
Ikke galt;)
For 2 store pizzaer trenger du:
1 porsjon pizzabund
1 porsjon tomatsaus, drenet
Mozzarella ost, 2-3 klumper
5-6 store tomater
1 liten løk
ca 50g edamerost
Pesto med basilikum
1/3 liten pakke med kokt skinke i skiver.
Start med å sette deigen over til heving, samtidig med at du slår tomatene på boks over et dørslag og lar dem stå og drene seg selv den timen det tar å heve deigen. Rull deigen ut, bland sausen sammen, og så er det bare å gå igang med å toppe den.
Start med å fordele pizzasausen i et tynt lag ut over pizzaen.
Riv eller skjær opp mozzarella osten i mindre biter, og fordel den ut over tomatsausen.
Riv edamerosten på et rivjern, og fordel det over.
Pill og skjær løken opp i tynne tynne strimler, og fordel det over.
Ha en god del klumper pesto her og der på begge pizzaene.
Del tomatene i to, skrap innholdet til sides (du kan for eksempel bruke det til en tomatsuppe) og skjær resten opp i mindre tern. Fordel det ut over pizzaen.
Skjær skinken opp i mindre terninger, og fordel det over pizzaen.
Og det var så det;)
Stekes ved 225 grader på en forvarmet plate i 7-9 minutter, til osten er smeltet og bunden er sprø.
Dette ble så lillepikens pizza. Hun gadd ikke spise våres idag; så hu laget sin egen.
Hjerteformet pizzabund, fylt med
Litt tomatsaus
1 skive agurk
1 bit rå gulerot
Litt paprika
1 skive kyllingkjøttpølse
Norvegiagulost
Ikke noe jeg selv ville ha laget, men hun oppfordres jo til å la sin egen mat;)
God weekend!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar