Dette brødet er en gjenganger i huset vårt etter jeg falt over oppskriften for et par år siden. Det er så lett å bare røre sammen hva enn man har av før i hus, og det skal heller ikke riktig eltes! Du trenger dog en kjøkkenmaskin for å lage deigen, fordi den er veldig våt. Vi spiser ellers ikke så mye brød som ikke er rugbrød her i hus; så her kommer en oppskrift slik vi lager brød, nemlig med et resultatet på ett stykk brød!
For 1 lite brød trenger du:
8 dl hvetemel
2,5 dl havregryn
4 dl blandet frø (f.eks: solsikke, sesam, linfrø)
1 ts salt
1 pakke gjær
6 dl lunkent vann
Ha alt det tørre opp i kjøkkenmaskinen, og bland det godt sammen. Oppløs gjæren i vannet, og hell vannet over imens du rører godt. Dette blir som nevnt tidligere en veldig våt deig.
Når deigen er blitt en god og jevn masse, dekker du den med lokk, plastik eller lignende, og lar den heve i en time.
Kle en brødform i bakepapir, og hell deigen over. La den så etterheve en 15-20 minutter.
Stekes på nederste rille på 200 grader i 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar