onsdag den 26. september 2012

Fiskefilet med persillesaus og erter


Dette her, det er nok en klassiker! Fiskemiddag, dog en der kjæresten faktisk vil spise. Men så er jo heller ikke fiskefilet en "riktig" fisk, om du spør han!
Vi har her brukt en rødspettefilet; men andre former for flatfisk fungerer også. Man tar hva man finner!
Serveret med den klassike persillesaus, og erter. Når jeg tenker meg om, har vi nesten alltid erter når vi har persillesaus.

For 3 sultne trenger du:
3-4 fiskefileter, gjerne rødspette
Salt
Pepper
Egg
Melk
Mel
Rasp, gjerne panko
Smør til steking

Bland salt, pepper og mel godt sammen.
Bland egg og melk godt sammen.
Om fisken er litt fuktig, vender du den i melblandingen med en gang. Er den meget tørr, dypp den i eggeblandingen først.
Når de er vendt i mel, skal de ha en tur i eggeblandingen igjen, og så til sist i raspet. Har du enda ikke prøvet panko rasp, vil jeg bare anbefale det;)

Stekes i godt med smør til raspen har fått en gylden farge!

For persillesausen trenger du:
35 g smør
35 g mel
2,5 dl fløte
1,5 dl melk
En håndfull persille
Salt
Pepper
Muskatnøtt

Hakk persillen, og legg den til sides. Ha mel og smør i gryten sammen, og la det stå over lav varme til det har smeltet godt sammen til en jevn masse under omrøring. Tilsett væsken litt etter litt imens du rører godt. Om du ønsker en litt mindre fet saus, skal du bare erstatte fløten med melk.
Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Serveres med kokte poteter, og dampede erter!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...