lørdag den 22. september 2012

Ribbenstek med salat og båtpoteter


Det er ikke første gang vi har ribbenstek, jeg har blant annet postet denne og denne før. Men ribbe er et godt stykke kjøtt der ikke koster så altfor mye penger, samt passer seg selv når det lages, så hvorfor ikke;)

Denne gangen endte vi opp med poteter og en salat, noe som også gir maten et litt mer hverdagspreg enn hele pakken. Ikke at det er noe galt med å servere det litt lettere en gang, det er jo også med på å gjøre nettop julemiddagen litt mere spesielt likevel;)
Når man nettopp har laget ribbe så mange ganger etterhånden, er det også lettere å ha suksess med sprø svor når juleaften kommer!

Nå blir ribbe laget litt på gefühlen her hos oss, men slik gjorde vi det:

Ribbenstek
Salt
Pepper
Vann
Løk

Finn frem kniven, og skjær igjennom fettet helt ned til kjøttet starter. Ha på grovt salt og pepper, og bruk hendene til å fordele det godt over svoren, også nede i sprekkene.
Legg ribbensteken opp i en ildfast form, og ha litt vann i bunden av formen. Husk at vannet ikke skal være nær svoren! Del løk(ene) opp i båter, og fordel dem ut i vannet.
Stekes ved 180 grader (IKKE varmluft) i ca... 1 time og 15 minutter, det avhenger jo lidt av hvor stor ribben er. Men det pleier å være en god indikator på at kjøttet er ferdig, når du dunker litt på svoren med en kniv og du kan høre at den er sprø.

Poteter
Olje
Salt
Pepper
Timian
Chiliflager
Hvitløkpulver

Skrubb og del potetene opp i mindre biter, hvor store du vil ha den, velger du jo litt selv! Ha olje og alle krydderiene opp i en pose, rist den godt, og fordel det hele ut over en bakepapirkledd langpanne.
Stekes ved 180 grader (heldig det var samme temperatur.. ik;)) i ca 45 minutter, til du kan se at potetene begynner å skifte litt farge!

Salaten ble enkel;
Babymix
Løk
Tomat
Feta

Del det hele opp i munnstore biter, og det er det!

Sausen:
Grønnsaksbuljong
Svinebuljong
Saften fra kjøttet (og vannet)
Eventuelt litt ekstra vann om du vil ha større mendge
Salt
Pepper
Kulør
Jevning (maizena eller melk/mel)

Bland det hele sammen, gi sausen et oppkok, og smak den til.

Ha en god lørdag videre!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...