lørdag den 12. oktober 2013

Glaseret hamburgerrygg med brunede poteter og grønnkål


Hamburgerrygg er ikke noe vi spiser så ofte her i hus, da det tar en liiiille smule lang tid og lage; men engang i blant så står det jo likevel på menyen. Og her i helga var det en slik en dag!


For middag for 4 trenger du:


1 liten hamburgerrygg, rundt 500 gram
Salt
3 ts honning
2 ts sennep
Litt rasp

600 g poteter
Salt

300 g små poteter - ferdigkokte
2-3 ss smør
Sukker - en del

150 g grønnkål
1 ss smør
1 dl fløte
1 dl vann
Salt
Pepper
Muskatnøtt
Jevning

Først finner du frem hamburgerryggen, og lar den koke i lettsaltet vann i 20 minutter.
Klipp så nettet av, og legg den i et ildfast fat.
Bland honning og sennep sammen, og smør et tynt lag ovenpå hamburgerryggen. Gjenta en del god del ganger underveis, gjerne til du har brukt opp hele blandingen. Drysses med rasp engang i blant for å danne skorpe.
Stekes ved 200 grader rundt 45 minutter - til du syntes du har en fin skorpe på den.

Kok opp 600 gram poteter på "normalt" vis.

Ha 2-3 ss med smør i en stor panne, og dryss godt med sukker over. Varm det opp på medium varme, og tilsett potetene når det er ferdigsmeltet til en jevn blanding. La potetene stå og hygge seg ved medium/lav varme i et stykke tid under omrøring, gjerne 20 minutter. Potetene skal ha et flott lag med glasering, og ellers ha en brunaktig farge.

Ha smør i bunden av en liten gryte, og tilsett grønnkål, vann og fløte. Varm det opp under omrøring. Smakes til med salt, pepper og muskatnøtt, og jevnes for å få en jevn konsistent på det. Det skal ikke være "vått" i det.

Så er det bare å nyte litt "god og gammeldags" mat på en helt vanlig lørdag;)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...