torsdag den 31. oktober 2013

Klar buljongsuppe med oksekjøtt


Jo kaldere det er utenfor, jo mer har jeg lyst på suppe. Men det tror jeg er ganske normalt? Suppe er i mitt hode også alltid godt mot en forkjølelse, og med en kjæreste der hoster meget for tredje uke på rad, kan man da ihvertfall prøve!
Dette er en suppe med godt med futt i - lillepiken fikk litt pasta i sin for å gjøre den litt mildere. Jeg foretrakk den dog som den var - og med en liten hvitløkssnegel ved siden av kunne det da ikke gå galt!

For suppe til 4 trenger du:

1 liter vann
1 ss herbamere urtebuljong
1 kinesisk hvitløk
1 chili
Litt salt
litt olje
1 liten løk
1 cm ingefær - i en tepose til å ta opp igjen
4 små gulerøtter - i strimler
200 g stekt oksekjøtt - i tynne strimler

Evt: Kokt pasta eller nudler
Evt: Hvitløkssnegle eller andet brød


Finhakk hvitløken, og skjær løket opp i tynne skiver. Ha litt olje i bunden av en gryte, og ha tilsett hvitløk og løk. Svits der hurtig, imens du hakker chilien hurtig opp. Tilsett så chilien opp i gryte, og svits den med ca et halvt minutt. Tilsett vann og urtebuljong, og kok det opp imens du gjør klar ingefæren. Jeg er personlig glad for smaken av ingefær, men liker ikke å tygge i det, så det med teposen er perfekt for oss.
Skrell ingefæren, og ha dem opp i en liten tepose, tesil eller lignende. Ha det så opp i gryten. På den måten får du smaken fra ingefæren, men slipper å tygge i den!

Når suppen nærmer seg slutten av koketiden, smaker du den hurtig til med litt salt. Tilsett strimlede gulerøtte og strimlet oksekjøtt rett før supper serveres opp - eller la folk forsyne seg selv med dette. Det smaker altså bare bedre når det ikke er utkokt;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...