Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 13. oktober 2013
Grillet biff med enkel brokkolisalat og massiv rösti
Søndag er grilltid - ihvertfall det været det de siste par uker her i hus! Og denne gangen var da ikke noe untak. Alltid en grunn til å spise biff, og som lillepiken sier; Biff skal på grillen! Og i slike omganger må vi da godt la lillepiken bestemme;)
For middag for 3 trenger du:
2 store bøffer - ca 400 gram
Salt
Pepper
1 brokkoli
1/2 paprika
1 vårløk
Olivenolje
Balsamico
Salt
Pepper
750 g poteter
Salt
Pepper
Evt litt mel om det er helt "fallefrahverandre-krise"
Smør
Olje
Riv potetene fint, og skill dem godt i vann. Vri dem så i et håndkle for å få mest mulig væske ut av dem.
Bland inn salt og pepper, og gi dem eventuelt litt mel om de slett ikke vil samarbeide.
Forme dem som små "bøffer".
Ha olje og smør i en panne, og og stek dem på mellom varme til de er sprø på begge sider. Omtrent 10 minutter. Hold dem så varme i ovnen ved 75 grader om resten av maten ikke er klar!
Bøfferne fikk rundt 8-10 minutter sammenlagt på grillen, til vi syntes de kjentes ferdige ut;)
Kok opp litt lettsaltet vann, og ha brokkolien (som du såklart har skjært i mindre biter;)) opp i vannet. La de trekke et par minutter.
Skyll dem godt i kaldt vann, og fordel det ut på en tallerken. Topp med finhakket paprika og vårløk. Dryss til olivenolje, balsamico, salt og pepper på helt til slutt - og server:)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar