fredag den 25. oktober 2013

Grillede småbiffer med smashed potatoes og bourbon mais


En gang i blant føler kjæresten seg riktig inspireret, og dette er så hva vi fikk til middag en slik dag;) Da vi tidligere hadde besøkt Memphis Roadhouse fikk han noe som het Bourbon Corn - så det skulle da klart prøves av;)


For middag for 3-4 trenger du:

1 løk - finhakket
1/2 grønn paprika - finhakket
3 fedd hvitløk - knust
75 g smør
1 boks mais (av de store)
1 dl whiskey
2 dl fløte

7-8 poteter
Olje
Salt

Pepper

5-6 små steaks a 75 gram hver
Salt
Pepper




Sett potetene over for å koke, og gå så videre til maisen imens de koker.

Smelt smør i en gryte, og tilsett så løk og hvitløk. La det sautere i et par minutter, og tilsett så paprika. Fortsett videre i et par minutter, og tilsett så maisen. La det så "sauteres" (det finnes nok et bedre ord her for det;)) i rundt 2 minutter mer. Ha whiskey og fløte opp i gryten, og skru så ned for varmen. La det simre og småkoke inn til resten av maten er klar.

Når potetene er ferdigkokte, fordeler du dem ut på en bakepapirkledd langpanne, og knuser dem. En kjevle funker fint. Dryss over med olje, salt og pepper, og la dem så steke i ovnen til de er flotte og sprø.
Dette kan lett ta 30-40 minutter ved 200 grader, så maisen kan riktig stå og hygge seg!

Når du kan se at potetene har startet å få en smule farge, gjør du kjøttet ferdig.
Dryss godt med salt og pepper på de små biffene, og gi dem en hurtig omgang på grillen til de er gjennomstekte.







Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...