Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 9. oktober 2013
Spaghetti med kjøttsaus - en 9. klasse oppskrift
Man kan aldri komme galt avsted med pasta - ihvertfall ikke her i hus!
Som ofteste når det er spaghetti og kjøttsaus er det med lit mer saus, men fikk lyst til å prøve av denne på grunn av mangel på hakket tomat i hus. Det smakte da deilig - og fikk helt klart hodet tilbake til det å bo hjemme!
For 4 trenger du:
150 g spaghetti
300 g kjøttdeig eller oksehakk
1 ts salt
1 ts pepper
1 løk
1 ss smør
2 ss tomatpuré
2 dl vann
Start med å sette over vann for å koke, og forbered spaghettien etter anvisning bak på pakken (på dette punkt nektet jeg å følge den originale oppskriften. Jeg koker altså ikke min spaghetti i 15 minutter;))
Grovhakk løken, og brun den i litt smør i en gryte. Legg den så til sides.
Brun så kjøttdeigen i samme gryte sammen med resten av smørret.
Ha i løk, salt, pepper, tomatpure oog vann opp i gryten, og la det koke i ca 5 minutter.
Bland den ferdige kjøttdeigen inn i spaghettien, og server.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar