Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 23. oktober 2013
Sjokoladelagkake med pære og bringbær
Her i helga feiret vi kjærestens bursdag, og til det hører det (selvsagt) kake. Det var dog ikke store inspirasjonen å få fra han. "En lagkake med noe pærer". Som sagt, så gjort. Og da jeg ikke er særlig glad for de "alminnelige" lagaker, kjørte jeg en variasjon av noe jeg har laget før - og det var da en suksess;)
For en pen størrelse kake (8-10 personer) trenger du:
Sjokoladekake - 26 cm form
2 egg
275 g sukker
200 g hvetemel
1,5 dl melk
2 ts bakepulver
100 g smør - smeltet
3 ss kakao
Sjokoladekremen
200 g mørk sjokolade
1 ss smør
1 dl fløte
1/2 dl vann
1 ts sukker
Vaniljekrem:
4 dl kremfløte
1 ts twisted vanilje - eller frøene fra 1/2 stang
Evt: 1 ts sukker
Ellers:
1 bakke bringbær
1 boks hermetiske pærer - delt opp i skiver
Sjokoladekaken: Sett smørret over til å smelte, g bland det så sammen med melken. Sett det så til sides for å kjøle en liten smule ned imens du lager resten ferdig.
Pisk egg og sukker til en god og stiv eggedosis, og ha resten av ingrediensene vekselvis vått og tørt. Røra skal være våt og jevn.
Ha det hele opp i en bakepapirkledd form på 26 cm, og stek den ved 180 grader i 30 minutter. Ta en stikkprøve etter 25 minutter for å se hvordan ovnen din fungerer i forhold til min;)
Kjøl kaken helt ned før du pynter den.
Sjokoladekremen: Ha fløte, vann og sukker opp i en liten gryte, og kok det opp. Hell det over sjokolade og smør, og rør det sammen til alle klumpene er vekk. La den kjøle helt ned (men ikke så mye at smørret stivner;)). Den er lettest å fordele jevnt når den har en temperatur på rundt 15 grader etter min erfaring.
Vaniljekrem: Ha det hele i en bolle, og pisk det til du har en fin og stiv krem. Gjerne en smule mer enn hva jeg har gjort på bildet;)
Når kaken er helt avkjølet, deler du den i to med en god og skarp kniv.
Fordel rundt halvparten av sjokoladekremen på den nederste delen, og topp med ca halvparten av vaniljekremen. Fordel rundt halvparten av de hermetiske pærene ut over kaken.
Ha på resten av kaken på toppen, og smør den inn med resten av sjokolade og vaniljekremen, på samme måte som du gjorde med det forrige laget.
Topp med resten av de hermetiske pærene og bringbærene helt til slutt.
Etiketter:
Bakepulver,
Bringbær,
Egg,
Fløte,
Hermetiske pærer,
Hvetemel,
Kakao,
melk,
Mørk sjokolade,
Smør,
sukker,
Vanilje,
Vann
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar