fredag den 11. oktober 2013

Grønnsakslapskaus


Ok, dette er siste omgang 9. klasse mat - ihvertfall i denne omgang;)
Lapskaus, som i denne omgang også var den vegetariske utgave, uten at det egentlig var planlagt, er fantastisk vinter og høst mat. En deilig, varm rett med masser av friske grønnsaker, jeg er ihvertfall solgt!


For 4 porsjoner trenger du:

2 løk
2 purre
1 ss smør
2-3 stenger selleri
1/2 kålhode
3 gulerøtter
3 poteter
3 dl vann - eller til det hele er dekket
1 ts pepper
1 ts salt
Litt buljong

Start med å skrelle og vaske alle grønnsaker og røtter, og skjær det hele i mindre biter. Jeg valgte å skjære mine i litt større biter, fordi det er slik jeg best kan li' lapskaus.
Ha purre og løk opp i en gryte sammen med smørret, og brun det  lett.
Tilsett resten av grønnsakene opp i gryten.
Ha så vann over, til det hele er dekket.
La det koke under lokk i rundt 15 minutter, og smak det hele til med krydder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...