Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 11. oktober 2013
Grønnsakslapskaus
Ok, dette er siste omgang 9. klasse mat - ihvertfall i denne omgang;)
Lapskaus, som i denne omgang også var den vegetariske utgave, uten at det egentlig var planlagt, er fantastisk vinter og høst mat. En deilig, varm rett med masser av friske grønnsaker, jeg er ihvertfall solgt!
For 4 porsjoner trenger du:
2 løk
2 purre
1 ss smør
2-3 stenger selleri
1/2 kålhode
3 gulerøtter
3 poteter
3 dl vann - eller til det hele er dekket
1 ts pepper
1 ts salt
Litt buljong
Start med å skrelle og vaske alle grønnsaker og røtter, og skjær det hele i mindre biter. Jeg valgte å skjære mine i litt større biter, fordi det er slik jeg best kan li' lapskaus.
Ha purre og løk opp i en gryte sammen med smørret, og brun det lett.
Tilsett resten av grønnsakene opp i gryten.
Ha så vann over, til det hele er dekket.
La det koke under lokk i rundt 15 minutter, og smak det hele til med krydder.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar