Pita er en klassiker her i hus - og det er da lett å variere!
Denne oppskriften kom fra min 9. klasse bok, som jeg etterhånden har nevnt et par ganger, og jeg valgte å følge den nesten hele veien;)
For middag for 4 trenger du:
1/2 pk gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
7 dl hvetemel
2 kyllinglår - ferdigstekt
1 gulerot
1/4 kinakål
1 tomat
1/2 agurk
1 liten rødløk
1/2 boks mais (eller en liten boks)
1 liten boks ananas
1 dl Thousand Island
1 dl Rømme / Creme Fraiche
Start med å lage pitabrødene. Rør gjør og vann godt sammen, og tilsett det tørre litt etter litt.
Skal ikke heves!
Rull ut til 8 like store klumper, og trykk dem gode og flate.
Stekes ved 200 grader i rundt 5-7 minutter, eller til de har fått farge og er godt blåst opp.
Stek kyllinglårene ferdig om de ikke er stekt, og pell dem så. Vi brukte rester fra en helstekt kylling;) Riv eller skjær kjøttet opp i mindre biter.
Vask og skrell grønnsakene. Rasp guleroten. Kutt kinakål i strimler. Skjær tomat, agurk og løk i små terninger.
Bland rømme og thousand island sammen.
Og som det sto nederst på siden "Man velger selv om man vil blande dette sammen til en kyllingsalat - eller om man forsyner seg med det man selv liker" ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar