onsdag den 30. oktober 2013

Hvitløkssnegler


Når jeg har andre ting der *skal* gjøres her i hus - for eksempel et prosjektarbeid, er jeg veldig god til det med overspringshandlinger. Men noen av dem er jo bedre enn andre! Dette er et eksempel på en virkelig god en av slagsen, for man går da aldri galt med å bake?
Disse hvitløkssneglene smakte fantastisk da de var helt nybakte, med en god og mild hvitløkssmak. Dog knapt så morsomme dagen etterpå, de ble hurtig tørre;) Så; skal du lage disse, gjelder to tine. 1) Spis alle opp første dagen. 2) Hvis du ikke klarer å spise opp alle første dagen, gi dem en skive gulost eller to på toppen, og så gi dem et par minutter ved 200 grader i ovnen. Da smaker de FANTASTISK!

For 9 hvitløkssnegler trenger du:

1,5 dl lunkent vann
25 g gjær
1 ts sukker
1 ts salt
100 g durummel
250 g hvetemel
1 ss olivenolje

100 g smør
2-3 fedd hvitløk, presset

Ha alle ingrediensene opp i en kjøkkenmaskin, og kjør det hele til det er godt blandet. La deigen så heve i rundt 1 time.
Bland smør og hvitløk godt sammen, og still det på benken så det kan bli godt og mykt.
Kjevle ut deigen, og smør hvitløkssøret ut over leiven. Rull den så sammen.
Del den opp i 9 like store biter, og fordel den på et bakepapirkledd bakeplate. La den så etterheve i 30 minutter.
Stekes ved 200 grader i rundt 12 minutter, til de er blitt lett gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...