Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
tirsdag den 22. oktober 2013
Grillet biff med hasselbackpoteter og en knasende blomkålssalat
Grillet biff er bare lykken! Kombineret med gode og sprø hasselbackpoteter, og en overraskende mettende salat er det bare å finne frem ingrediensene - for dette smakte godt!
For middag for 3 trenger du:
6-7 poteter
Olje
Salt
Pepper
Paprika-pulver
2 store biff, 400-500 gram
Salt
Pepper
1/3 blomkålhode
2 gulerøtter
100 g soyabønner
Salt
Pepper
Olivenolje
Start med å vaske, skrell og risse potetene. Jeg bruker å legge et par spisepinner ved siden av hver potet for å ihvertfall prøve å unngå å skjære igjennom dem;) Pensle dem med olje, dryss over litt salt, pepper og paprikapulver - og stek dem ved 200 grader i rundt 40 minutter.
Biffene bankes lett jevne over det hele, og drysses lett med salt og pepper. Grill dem hurtig rundt 30 sekunder på hver side på høy varme, og sett så ned for varmen og stek dem til de er gjennomstekte.
Soyabønnene kjøper jeg ferdigkokt, så de blir bare overhelt med litt varmt vann fra vannkokeren rett fra fryseren et par minutter, før vannet hells fra. Skjær gulerøttene opp i fine strimler, og blomkålen i mundrette stykker. Bland det hele godt sammen, sprinkle en god olivenolje over og topp det hele med litt salt og pepper.
Server så det hele samlet på en tallerken;)
Etiketter:
biff,
Blomkål,
Gulrot,
Olivenolje,
olje,
Paprikapulver,
pepper,
Potet,
salt,
Soyabønner
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar