Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
søndag den 6. oktober 2013
Grønnkålschips med sterk paprika
Grønnkålschips er noe jeg har hatt lyst til å lage et stykke tid - men jeg har liksom aldri kommet så langt. Enten har det vært "årh, gidder jeg det? Det er nok vanskelig" - men grunnen var som oftest at jeg slett ikke hadde grønnkål i hus. Vi spiser det jo nesten ikke;)
Uansett, her forrige uke fikk jeg likevel handlet litt for mye inn til woken så det ble jo litt rester likevel;) Så NÅ skulle det bare være.
Og nei. det var ikke vanskelig. Faktisk så var det skummelt lett!
For en liten porsjon (rundt 1 liter ferdig "chips") trenger du:
175 g renset grønnkål
1 ts grovt salt
1 ts sterk paprika
1 ss olivenolje
Skyll grønnkålen godt, og slyng den god og tørr.
Ha dem opp i en dyp bolle, og dryss over med olje, salt og sterk paprika.
Finn frem fingrene, og bland det hele godt sammen.
Fordel det ut over 1-2 bakepapirkledde langpanner.
Stekes ved 100 grader i 1,5 - 2 timer, til det hele er tørt og deeeilig sprøtt!
Oppbevares i en lufttett beholder.
Etiketter:
Chips,
grønnkål,
Olivenolje,
salt,
Snack,
Sterk paprika
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar