Nå er kyllingsupper med karry ikke akkurat en stor overraskelse her i hus - men det er da godt med litt variasjon engang iblant også! Dette er er bud på en som vi har prøvet i noen omganger før, men likevel litt anderledes. Det er for eksempel eple som biter i denne;)
For middag til 3 trenger du:
1 ss smør
1 løk - finhakket
2-3 stenger selleri
1 kinesisk hvitløk
1 gulerot
1/2 paprika
Evt jevning
1 ts chilipulver
1 ts karry
1 ts kanel
1 ts ingefær
5-7 dl kyllingfond, eller tilsvarende fra buljongterning
2 dl creme fraiche
1 eple
2-3 kyllingfilet
Salt
Pepper
Start med å dele opp kyllingfileten i mindre biter, og stek dem i olje eller smør. Krydre dem med litt salt og pepper underveis.
Ha karry opp i gryta, og brun det av til det begynner å dufte deilig av karry. Ha så smørret oppi, og smelt det.
Tilsett finhakket løk, selleri, gulrot og paprika, og svits det hurtig i gryten.
Ha i resten av krydderet + buljong/vann/fond - og la suppen koken i rudnt 10 minutter.
Blend det hele godt sammen med en blender.
Ha creme fraiche oppi, la det koke hurtige opp, og tilsett så eplet og kylling helt til slutt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar