søndag den 27. oktober 2013

Pulled pork laget med våt marinade, mos og slaw


Spesielt kjæresten har lenge hatt en ønske om å lage en pulled pork . Så vi har brukt litt tid på å finne et stykke nakkefilet til en fin pris. Her i august kom vi så over en riktig flott filet i butikken, så da var det bare å gå igang.
Vi brukte google litt, for å finne ut hva vi kunne lage - og valget falt (som så mange ganger før) på Klidmoster.dk sin oppskrift - som innebar en våt marinade. Da vi hadde (nesten) samtlige ingredienser i hus - var det jo bare å gå igang!
Dette er hvordan i endte opp med å lage den - og den er altså litt sterk;)

For en middag for 3-4

500 g nakkefilet, i et stykke

1 dl ketchup
1 ss ahornsiup
1 ss HP sauce
1 ss søt sennep
1 ss Soya
1 ss olivenolje
Pepper
Salt
2 ts røyket paprika
1 kinesisk hvitløk
1 ts chili flager
1/2 frisk chili 


 600 g poteter
1 ss smør

1/2 dl melk
Salt
Pepper

2/3 spisskål
2 gulerøtter
1 rødløk
1/2 dl majones
1/2 creme fraiche
1 ss eddik
1 ts sukker


 Start med å lage marinaden. Ha alle ingrediensene opp i en beholder, og bruk stavmikseren til å blande det jevnt. Ha kjøttet opp i en pose sammen med marianden, og sett en knute på den.
La den så marinere et godt stykke tid. Våres fikk natten over i kjøleskap - men helt så lang tid er ikke nødvendig.

Tidlig om morgenen ble ovnen satt på 105 grader, og kjøttet ble vendt opp i en ildfast fat (med tilhørende lokk) sammen med all marinaden. Det ble helt vann på det så dekket rundt halvparten av kjøttet. Ha lokk på, og inn i ovnen med det.
Etter 1-2-3 timer ble kjøttet vendt en gang, for å så steke videre. Du kan sagtens steke det på kortere tid enn vi gjorde - vi hadde en kjernetemperatur der het 95 grader etter rundt 3 timer, men den fikk altså liige 3 timer mer. Så alt i alt fikk den 6 timer i ovnen.

Når du syntes at det nærmer seg tid til å spise, setter du potetene over for å koke, og gjør så klar til å lage en mos. Når potetene er ferdigkokt, heller du vannet fra, og ha smør og melk oppi, og mos det godt sammen. Smak til med salt og pepper.

For slawen ble det gjort meget enkelt. Finhakk løken, og skjær gulerøtter og kål opp i mindre biter. Rør cremefraiche og majones sammen, og vend i eddiken og sukker. Ha eventuelt litt salt i. Vend det hele sammen med kål, gulerøtter og løk - og det var det;)

Nå som resten av maten er klar, er det jo på tide å gjøre kjøttet ferdig.
Bruk to gafler, og løft så kjøttet opp av vannet og over på en tallerken. Bruk så gaflene til å dra det hele kjøttet godt fra hverandre. Om du syntes det er litt tørt, vend litt av marinaden inn i kjøttet - og problemet er løst.

Vi brukte resten av marinaden som saus - og fryste så resten ned og brukte det som pizzasaus neste gang vi hadde pizza;) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...