mandag den 14. oktober 2013

Medister med ovnpoteter, blomkålssalat og ertepure


Nå er jeg ikke den største medister-person, hverken når det kommer til den danske eller norske utgave, men med 2 i hus der er meget glad for det, blir det likevel til at vi spiser det i hvertfall et par ganger i året. Så får jeg heller hygge med litt mer med tilbehør i stedet for;)


For middag til 4-5 trenger du:

1 medisterpølse, 450 gram
Smør/olje til steking

750 g små poteter
Olje
Salt
Pepper
Paprika

1/2 hode blomkål
Babyspinat
2-3 ss kryddersmør

1 ts urtebuljong
Vann
Salt
250 g erter
Evt: en "dæsj" fløte

Start med å sette ovnen på 200 grader, og gå så igang med å gjøre potetene klare. Fordel dem på et bakebrett, og dryss så olje og krydderiene over.

Smelt smør eller olje i en stekepanne, og ha medisterpølsen oppi. Stikk hul på den med en gaffel et par steder for at den ikke skal revne. Den skal ha rundt 10 minutter før den er ferdig.

Blomkålen ble delt i mindre biter, og kok den til den er mør. Hell den over et par godt skyllede håndfulled med babyspinat, og ha kryddersmørret over.

Ertepureen ble laget meget, meget enkel den også;) Ha vann + litt salt eller buljong opp i en liten gryte, og kok det opp. Ha ertene i, og la dem være der i  et par minutter, til de ikke er frosne mer, men derimot gode og myke. Hell vannet fra, og ha en liten dæsj fløte i om du har det i kjøleskapet. La vær om du ikke har det;)
Blend det godt, og smak eventuelt litt med salt.

Skjær opp medisteren i mindre biter, og server det som det er;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...