lørdag den 25. februar 2012

Hot Kyllingsuppe

Vi er meget glad i sterk mat her i hus, så mange av oppskriftene er preget av dette. Så når det var tid for suppe, og falt valget på denne litt tykke og "hot" kyllingssuppe. Denne oppskriften gir en forholdsvis sterk suppe, så tilsett chili etter eget ønske. Dette var nok til 2 store og 1 liten.

Finn frem:
2 kyllingfilet (om du heller har grillet kylling i hus, fungerer dette utmerket!)
½ eple
½ løk
½ (rød) chilli
3 fedd hvitløk
1 ss karry
1 boks hermetiserte tomater
1 grønsaksbuljongterning
½-1 dl fløte
½ ts sukker
Salt
Pepper
2 dl vann
Smør/olje til å steke i

Start med å skrelle og kutte eple opp i mindre biter.
Finhakk så løken, hvitløk og chilli. (Det behøver dog ikke være FOR fint hakket og, da du vil kjøre det hele sammen med en stavblender senere.
Varme smørret/oljen opp i en gryte, og tilsett eple, løk, hvitløk og chili. Når det har begynt å få en lille smule farve, tilsetter du karry og lar det småpurte litt.
Når det hele har fått en fin og gul farge fra karryen, og du kan begynne å lukte det, er det på tide å tilsette vann, buljongterningen og tomaten.
Det hele her kokes opp, og la det stå å småputre en ca ti minutters tid.
Når det hele er kommet i gang med småputringen, er det på tide å gå i gang med kyllingen. Bruker du ferdig grillet kylling er det jo bare å pille/dele/gjøre det klar i den størrelses biter du gjerne vil ha oppi.
Vil du heller bruke kyllingfileter, deler du opp kyllingen i mindre biter, og steker dem ferdig på en stekepanne krydret med en lille smule salt og pepper.
Når kyllingen er ferdig stekt, burde det har gått ca 10 minutter, så da er det på tide å finne frem stavblenderen.
Blend suppen til du får en fin og jevn (dog litt tykk!) konsistens, og tilsett så kyllingen og fløten oppi gryten.
La det koke opp, smak til med salt, sukker og pepper, og så er det serveringstid.


Server med nybakt brød, og enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...