søndag den 26. februar 2012

Brødstenger med oliven, krydderurter og parmesan

Dette er en av de to oppskriftene av Richard Bertinets bok jeg bestemte med for å prøve ut. Han har godt nok laget dem med peccorino i stedet for parmesan, men da jeg ikke er verdens største fan og peccorino, ble det parmesan her i huset.

Dette gav med 9 store brødstenger, men om jeg laver dem igjen, vil jeg nok ihvertfall halvere størrelsen, så jeg får 18-20 stykk. Syntes disse var litt i største laget for fingermat.

Finn frem:
En halv porson basisdeig som har hevet i 1 time
80g sorte oliven
50g parmesanost
5g Herbes de Provence
+maismel til dryss

Deigen skal heve 1time, pluss ca 30 minutter til etterheving.

Bakes ved 250 grader i 10-10minutter.

Om du bruker oliven som har sten i, tar du og utstener dem. Så tar du å hakker dem opp i små biter (oliven altså, ikke stenene) til du selv er fornøyd med konsistensen. Bland dem sammen med revet parmesan og krydderiene i en skål.

Dryss bordplaten inn med maismel og vend deigen ut over den. Flat deigen ut i en tykt rektangel (1-2 cm) med hånden. Dryss på med oliven, krydder og osteblandingen over, og press det godt ned i deigen.
Fold den så sammen, først den ene tredjedelen over, og så "lukk" den sammen med en annen tredjedel (som Richard skrev selv; Tenk deg at du folder et A4 ark i tre). Press det hele godt sammen igjen, og skjær deigen over i ca 10 stenger av en tykkelse på ca 1 cm hver.
Dryss så nytt maismel på bordet, og "sno" deigstrimlene og rull dem ut litt. De skal (om du fikk ca 10) bli like så lange som bakeplaten er.
Legg strimlene på platen, (der selvfølgelig er bakepapirkledd) med OK plass mellom dem.
La den så etterheve i ca 30 minttuer.

Still dem inn i en forvarmet ovn og la dem steke i ca 10-10 minutter, til de har fått en fin og gyldenbrun farge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...