søndag den 26. februar 2012

Basisdeig - Hvit

Dette er rett og slett en basisdeig på hvitt brød, (det smaker dog godt bare som seg selv også!)

Finn frem:
10g fersk gjær
550g mel (litt mer, litt mindre, prøv deg frem)
10g havaslt
3,5 dl vann

Start med å smuldre gjæren ut i melet så den blir jevnt fordelt.
Tillsett så salt og vann. Om du bruker en kjøkkenmaskin lar du den kjøre til deigen har begynt å samle seg. Om du lager en annen deig med feks krydderier i, er det nå du skal tilsette det.
Samle deigen til å en klump, og la det heve seg frem.

Det hele stekes ved 250grader om ikke annet er nevnt.
Som sagt, dette er en meget simpel, enkel grunndeig der kan bli brukt i diverse oppskrifter. Jeg har selv aldri prøvd å bruke gjær på denne måten, men etter å ha lest en del i Richard Bertinet sin brødbok, tenkte jeg jeg ville gi det et forsøk.
Og resultatet ble meget tildfredsstillende!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...