mandag den 27. februar 2012

Kylling i karry

Dette er nok en rett der har blitt laget mer enn en gang her i hus, og den blir nok også laget igjen. Den blir aller best laget på frisk ananas, men om du ikke har(eller vil betale for hva det koster for en frisk en her om vinteren) kan man godt lage den på bokseananas i stedet. Du skal dog bare huske å tilsette en lille smule ekstra bladselleri, hvis ikke så blir det ALTFOR søtt!

Finn frem:
- 1 løk
- 2 små gulrøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 lite eple
- ca 100-130g frisk ananas, eller en liten boks
- 2-3 stenger bladselleri eller en liten smule knoldselleri (litt mer om du bruker ananas på boks)
- 1/4 chili (litt mer eller litt mindre, alt etter hva dere foretrekker. Dette blir OK sterkt)
- Ca 1 dl fløte, gjerne kremfløte
- 140g bacon
- 250g kylling
- Salt
- Pepper
- 1ss Karry
- Gurkemeje
- Vann
- Evt jevning om du vil ha det litt tykkere
- Litt olje til steking

Start med å strimle bacon opp i litt mindre strimler, og sett over en gryte (som er stor nok til å inneholde det hele!) med litt olje i.
Pill løket og kutt det i grove biter. Skrell gulerøtter og gjør det samme. Eple, hvitløk, chilli, ananas og selleri for samme behandling. Når du er ferdig med å gjøre klar alt det grønne, burde gryten være god og varm, så det er på tide å brune baconet litt.
Når baconet har fått svak farge, tilsetter du hele grøntsaksblandingen og la det stå å frese i et par minutter, før du tilsetter karry og en liten smule gurkemeje. Vær forsiktig med gurkemejen da den er hovedsakelig til for å gi farge, ikke så altfor mye når det kommer til smak. Pleier vel å bruke ca 1 ts her.
Når dette har fått frest seg et par minutter mer under god opprøring, er det på tide å tilsette vannet. Du helder vann i gryten til alt er dekket, litt mer gjør heller ikke noe, da det er riktig mye smak i denne retten likevel.
La det så få et oppkok, skru varmen ned, sett lokket på, og la det småkoke minst en 30 minutters tid.
Får det mer enn 30 minutter er det bare ett pluss, men det viktigste er at alt er gjennomkokt oppi gryten.
Når du regner med at det er ca 10-15minutter til du vil spise, tar du og blender det hele med en stavblender, og lar det få et par minutter mer. Tilsett så fløten, og så skal det få nok et oppkok, og litt mere småputring.
Mens dette står og småputrer gjør du klar kyllingen. Det er foressten nå du jevner den om du ikke syntes den er tykk nok!
Vi pleier som oftest bare å skjære den i strimler, og gi den en rask tur i stekepanna med litt olje, salt og pepper.
Når kyllingen er stekt og klar, hiver du den oppi suppa, smaker den til med salt og pepper, og opp på bordet!

Serveres med enten ris eller pasta. Den kan dog også spises som den er, men da er den nok en lille smule sterk for de fleste.
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...