søndag den 11. marts 2012

Stekt flæsk med persillesaus

Farlig, fet og mettendes... Kan det bli bedre!
Dette er en rett mange vil kalde typisk dansk... og den er like så god som den er simpel.













Til tre sultne personer trenger du:
750g poteter, skrellet
300g erter, frosne
1 pakke flæsk, ca 400 gram
Salt
Petter
Og en hjemmelaget persillesaus!

Start med å sette potetene over til å koke i lettsaltet vann, før du går i gang med resten.

Så er det egentlig nesten tid for flæsket allerede. Som du kan se på bildet kan vi riktig godt li' dem godt stekt herhjemme, de skal riktig knase når man spiser dem!
Start med å salte og pepre dem godt, de behøver spesielt salt da de ikke smaker særlig godt uten. Stek dem akkuat som du steker bacon i en varm panne uten fettstoffer i. Det er jo meget individuelt hvordan man vil ha dem stekt, men jeg syntes selv at konsistensen blir helt feil om man ikke steker dem til de blir gode og mørke (men for all del ikke brent!) i fargen.

Persillesausen:
2 ss hvetemel
2-3ss smør
3.4 dl melk (og for all del, ikke skummet/ekstra lett)
Salt
Pepper
Muskatnøtt
1 bundt persille

Smelte smørret i en gryte, og rør hvetemelen godt ut i det. Når hvetemelen er jevnet fint med smørret, heller man melk oppi til man syntes man har fått en passende mengde, det er sånn ca 3-4 dl her i hus ihvertfall.
Kok det hele opp, tilsett litt salt, pepper og muskatnøtt underveis.
Når sausen er kokt opp, tilsetter man en bundt finhakket persille. Man kan nesten ikke få nok persille i det, så lev etter mottoet; Jo mer, jo ber!
Så skal det bare stå og småkoke, tykne og smakes til, og så er det klar til servering!

Helt til sist så tar du lige å damper ertene i et par minutter så de er rykende varme når det skal spises..

Enjoy!


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...