søndag den 21. oktober 2012

Pizza med bresaola, ruccola og verdens beste tomat


Breasola er en stor favoritt lige nå for tiden. Jeg har slike vaner som kommer og går, og til tider spiser jeg altfor mye av det! Lige nå er det breasola der det står på. Så enkelt, og så godt! Og i og med at fyllet egentlig først kommer på etter pizzaen er stekt, er det også en super rett og spise rester av!

Du trenger:
Tomatsaus
Pizzabund
Durummel
Mozzarella
San Marzano tomater, verdens beste!
Bresaola
Ruccola
Evt litt rødløk


Pizzabund og pizzasaus lages på samme måte som du pleier å gjøre; med en liten forskjell. Når du skal rulle ut pizzadeigen, strør du ut litt durummel på bordet i stedet for hvetemel.

Jeg valgte å drene pizzasausen denne gangen for at den skulle bli litt mere tykk i det, men det er slettes ikke nødvendig.

Når deigen er rullet og godt og tynt, så er neste steg på veien ganske lett: Smør tomatsaus på bunden(e) og fordel omtrent halvparten av mozzarellaen på toppen på pizzaen. Så skal den stekes!

Ha bakepapiret over på en god og varm langpanne, og stek den i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft i  7-9 minutter, til osten er smeltet, og bunden er sprø.


Mm.. Verdenes beste tomater, godt nok i miniversjon!
Imens pizzaen steker i ovnen, gjør du klar resten til pizzaen!
Vask og skyll ruccola. Pakk breasolaen frem. Riv opp resten av mozzarellaen i små biter. Finhakk rødløken om du vil ha det på, og skjær opp tomaten i mindre biter!

Når pizzaen er kommet ut av ovnen, fordeler du først breasolaen over pizzaen, og topper så med resten etterpå. Dryss eventuelt litt flaksalt over helt på slutten.

Nytes imens den er god og varm, gjerne med noe godt i glasset!


2 kommentarer:

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...