Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
fredag den 12. oktober 2012
Tærte med skinke og egg
Tærte er alltid en slager hos kjæresten og lillepiken, og meg selv? Vel, jeg kan da godt spise det=p Da jeg ikke er så altfor glad i skorpene selv, har jeg to andre her der er desto gladere! Ekstra skorpe; ja takk!
Dette er en slags versjon av denne, men valgte å bruke skinke (mest fordi jeg hadde en pakke i kjøleskapet allerede). Det var ikke et dårlig valg!
Denne tærten er litt annerledes enn de andre tærtene jeg har laget, da den har egg, men ingen eggestand, men vanskelig å få et perfekt bilde av hvordan den så ut.
For middag til 4 trenger du:
1 stk basis tærtebund, ferdig forstekt
200 g kokt skinke
1-2 tomater
6 egg
200 g revet ost
Når du skal samle den, gjør du sånn her:
Del skinken opp i to like store hauger, og legg den ene delen spredt ut over bunden av tærten.
Slå 6 egg utover, ikke noe med å røre de opp. La de være spredt jevnt ut over formen.
Legg resten av skinken over.
Skjær tomaten(e) i skiver, og fordel dem over skinken.
Avslutt med å strø revet ost på toppen!
Stekes ved 200 grader i ca 25 minutter, til osten er (godt) gylden, og eggene har satt seg.
Det ble serveret med en god og enkel salat her, det var det vi hadde igjen her i hus på slutten av uken!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar