søndag den 28. oktober 2012

Omelett med ost og bacon


Når vi har dårlig tid; eller liksom ikke helt gidder å lage full middag, tyr vi ofte til eggemat, for eksempel en klassisk eggekake. Denne gangen ble der prøvd litt for en omelett, den ble godt nok litt for tykk, men god ble den;)

For 2 sultne + litt rester til matpakken i morgen trenger du:
5 egg
Salt
Pepper
1 dl fløte

Baon
Cheddar, revet
Sjampinjong
Timian
Vårløk
Rundstykke eller brød

Pisk det hele godt sammen, og sett det til sides imens du lager resten.
Baconet ble klippet opp i mindre biter, og stekt godt i pannen. Når det var stekt, ble baconet lagt på et stykk tørkerulle for å trekke det verste av fettet vekk, og sjampinjongen gjort klar.
Sjampingjongen (det ordet ser altså bedre ut på dansk... på norsk ser det rart ut), ble kuttet i mindre biter, og så stekt i baconfetter krydret med litt salt, pepper og timian (jeg ELSKER kombinasjonen timian og sjampingjong). Om du kun har en stekepanne, tar du en liten pause imens du rører rundt i sjampingjongen engang iblant; ellers så går du bare videre med en gang!

Hell hele eggemassen i en godt smurt stekepanne, gjerne med både olje og smør (jeg har en ting for å kombinere dem! men... riktig smør). Stek dem på mellom varme, om du ikke vil at den skal ende opp slik som min gjorde! Ikke rør i den, da blir det ikke en omelett mer!

Når hele massen har nesten satt seg helt, legger du litt ost + stekt bacon på det ene halvdelen; og brett den andre forsiktig over. Om det ikke blir så fint, snur du den bare rundt for servering!

Serveres med en god bolle, litt stekt sjampingjong og litt frisk og rå vårløk.

Ha en god søndag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...