lørdag den 27. oktober 2012

Porsjonspizza med bacon, persille og tabasco


Nok en fredag overstått, og nok en fredagspizza spist! Det ble gjort enkelt denne gangen, litt sånn; man tar hva man har! Men det skal ikke gå utover smaken:p

Du trenger:
Pizzabund, denne oppskriften er nok til 8 små pizzaer
Mozzarella ost
Rødløk
Bacon
Frisk persille
Olje
Tabasco

Start med å lage pizza bunden som du ellers ville laget den. Når den nesten er ferdighevet, skrur du på ovnen med en bakeplate inni, på 230 grader; og går igang med resten.
Om du bruker bacon som kommer ferdige i små klumper steker du dem bare med en gang, kommer de som mine gjorde, nemlig i skiver; tar du og skjærer dem hurtig opp i små biter.
Stekes til det er godt stekt, og legges så vekk på et bakepapir for å dryppe litt av imens du lager resten!

Pill og skjær løket opp i skiver; og finhakk persillen. Riv mozzarellaen grovt, og så er det bare å finne frem pizzabunden.

Om du laget min bund, er dette nok til ca 8 i denne størrelsen. Jeg valgte å lage 2 og 2 om gangen, for å kunne få en rotasjon i ovnen.
Skjær fra ca 1/4 av deigen, og del den så i to. Trykk deigen flat med gode og oljedekkete fingre, for eksempel en god olivenolje. Deigen skal skinne, men ikke flyte av olje.

Fordel løk, bacon, persille og osten godt utover pizzaen; og topp det hele med noen (eller mange) dråper tabasco, og det er det!

Stekes på den varme bakeplaten i ovnen (som skulle være god og varm nå!) i 7-9 minuter, til osten er smeltet og bunden er sprø.

Ha en fortsatt god lørdag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...