tirsdag den 23. oktober 2012

Enkel og deilig maissalat


Her i hus prøver vi å variere på hva vi spiser som tilbehør; da spesielt det grønne. Denne enkle, men så utrolig deilige maissalaten ble hurtig en favoritt; spesielt med friske mais. Har man ikke det, kan man saktens bruke mais fra boks!
Selv om sesongen nå godt nok er ved å være ved slutten, så kan man fremdeles være heldig å finne noen riktig gode friske mais i butikken. Frosne mais finnes også om det er helt krise; så ingen grunn til å utsette dette!

Så, for en god, frisk og litt søt salat for 3-4 personer trenger du:
3-5 maiskolber
2 vårløk
Smør
Salt
Pepper

Start med å koke maisenene i lettsaltet vann i 15-20 minutter, litt avhengig av hvor store de er. Når de er ferdige, er de blitt gode og gule; og kornene er myke.
Når maisene er avkjølet en lille smule (det kommer ann på hvor godt du håndterer varme..), altså når du kan klare å ta fatt i dem, er det på tide å skjære alle maiskornene av. Finn frem en god kniv, og en fin beholder å ha det oppi, og gå igang. Om du ikke kan få alt av; er det deilig "bonus" mat for små (og store) bare i matpakken dagen etterpå.
Finhakk vårløken, og ha ønsket mendge smør over. Vi bruker nok omtrent 2 ss her i hus, men vi er også riktig glad for smør!
Smak til med salt og pepper, og voila; det var det!

Så er det bare å nyte denne salaten, for den forsvinner hurtig!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...