Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
torsdag den 28. februar 2013
Ruccola-pesto
Jeg elsker ruccola, men ofte blir det litt rester. Det er det som er det største problemet med ruccola. Det blir kun solgt i forholdsvis store beholdere. Og det er jo ikke alltid jeg når å spise opp det hele før det begynner å bli litt gammelt. Og ruccola som begynner å bli litt gammel, er godt nok litt kjedelig. Og slapp. Den er jo aller best når den er god og sprø;)
Pesto er en super måte å bruke opp slike kjedelig rester på, og pesto er aldri kjedelig;)
For omtrent 2 dl pesto trenger du:
50 g ruccola
15 g mandler
3 fedd hvitløk
15 g parmesan
Salt
Pepper
Sitronsaft
Olivenolje
Skyll ruccolaen, og tørr den godt. Grovhakk hvitløk, mandler og parmesan, og ha det hele opp i en liten blender. Tilsett litt olje, litt etter litt, til du har riktig konsistens på blandingen. Den skal være forholdsvis fast, men god og smørbar. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Oppbevares i en lukket boks i kjøleskapet, gjerne med et ekstra lag av olje på toppen - da blir holdbarheten bedre! Brukes som alle andre pestoer, for eksempel til pasta, på brødet, på pizza og så videre!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Takk for flott oppskrift, den skal jeg prøve!
SvarSletDen er fantastisk når man liiige kommer til å ha litt rester!
Slet