lørdag den 9. februar 2013

Wrap med røget laks og grønn ertehummus


Jeg har begynt å få sansen for wraps igjen, etter at Føtex har started med å selge levevis produkter. Det å lage sine egne matpannekaker kan ofte ta litt lang tid i hverdagen, og jeg har lenge lett etter noen wraps der ikke bare smaker av flatt sukker. Men disse halvgrove (for jeg vil ikke kalle dem grove!) kan man faktisk spise og få en metthetsfølelse av!
Denne oppskriften falt jeg over i et gammelt utklipp fra Sæson - for god smag, og det så spennende nok ut til  å få en kjøretur. Pluss en unskyldning til å spise røyka laks midt i uka. Ikke galt det heller;)

For mat til 2 + hummus for 4 trenger du:
1 boks kikerter (400g på boks, litt mindre drenet, men man slipper å vanne dem ut!)
200 g grønne erter (frost fungerer fint)
1 kinesisk hvitløk
2 ts fennikelfrø
2 ts spisskoeen
1/2 dl olivenolje
2-3 ss creme fraiche
Salt
Pepper

2 wraps
Salat
4 skiver røyka laks


Start med ertehummusen. Om du bruker erter fra frost, ha ertene opp i en sil, og slå litt kokende vann over, sånn at de tiner en liten smule opp. Dren kikertene, og skull dem godt.
Ha erter, kikerter, hvitløk, krydder, olje og cremefraiche opp i en blender, og blend ivei. La maskinen kjører til du har en fin og jevn masse. Om blandingen er litt i tørreste laget, tilsetter du bare litt mere creme fraice. Smak til med salt og pepper, og still den til sides imens du gjør resten klart.

Lun wrapsene en lille smule, enten i ovn eller mikro. Skyll og slyng salaten (spesielt om du bruker babyleaves som jeg gjorde!).
Smør ertehummus ut over wrapsene, legg litt salat og laks ovenpå. Ha eventuelt karse over til slutt om du har det, og server!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...