Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
lørdag den 20. april 2013
Løksuppe med oskefond og ostesmørbrød med timian
Løksuppe er en klassiker i det fleste kjøkkener, og en super "slutt på måneden"-rett, da den ikke koster det store;) Denne gangen ble den pimpet opp med en deilig oksefond og et deilig stykke ostesmørbrød med 3xresteost! Deilig og billig rett med andre ord!
For 2-3 porsjoner trenger du:
750 g løk - i tynne skiver
30 g smør
1 ss sukker
1 liter god oksefond/buljong
Salt
Pepper
5-6 skiver lyst brød
Olje
Timian
80 g ost (jeg hadde mozzarella, parmesan og emmentaler)
Suppen:
Start med å smelte halvparten av smørret i en stor gryte på svak varme, og ha løkene oppi. Dryss med litt salt, og la dem stå (under omrøring) til de er blitt helt bløte, men uten farge.
Skru opp for varmen, og tilsett resten av smørret og sukkeret. Rør godt til løkene er gyldne, og lett karameliserte.
Hell så oksefond/buljong over, og bring det hele opp for å koke. Kok det opp, og skru så ned for varmen igjen. La det simre under lokk i 30 minutter, og smak det hele til med salt og pepper.
Ostesmørbrød:
Ha brødskivene opp i en ildfast form eller på en stekeplate, og drypp litt olje over dem. Fordel osten(e) jevnt over skivene, og dryss litt timian over til slutt. Bakes ved 200 grader i omtrent 10 minutter, til de er gyldne og sprø.
Legg skivene i bunden av en varm tallerken, og hell den varme suppen over. Server!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar