onsdag den 2. oktober 2013

Myk pepperkake (krydderkake) i muffinsform


 Dette er enda en av mamma sine kakeoppskrifter - for er det noe mamma kan, er det å lage kaker! Hun pleier å lage denne i en langpanne, men da de skulle transporteres rundt, og jeg ikke "orket" å bære rundt på en langpanne - ble dette løsningen. Og det fungerte supert, om du spør meg!

Kaken er en god og myk kake, med sprø topp - og masser av krydderier som nettopp minner om pepperkake. Så om du vil ha tidlig jul - så er det jo bare å gå igang;)
Og enda en lille bonus? Den er eggefri - så super å servere i allergi-selskaper også!


For ca 40 muffins eller en liten langpanne trenger du:

5 kopper hvetemel
3 kopper sukker
1/2 ts nellik
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts kardemomme
1 ts pepper
3-4 ts bakepulver
2 kopper melk
1 kopp smeltet smør (ca 100 gram)


Start med å smelte smørret, og finn alle ingrediensene frem. Bland alt det tørre, og alt det våte sammen hver for seg.

Finn frem kjøkkenmaskinen, og bland det godt sammen jevnis - det vil si at først har du litt vått i, og så litt tørre, helt til det hele er blandet inn, og du har en jevn røre.

Fordel røren i muffinsformene (eller den lille langpannen!) og sett ovnen til 180 grader og la den varme opp;)

En liten skypanne skal ha 30 minutter ved 180 grader, muffinen skulle ha rundt 20 minutter i min mors ovn (men den er ikke alltid den beste;)). Sjekk etter 12-15 minutter er midt bud - det skal ikke være klæggete inni.
Ønsker du heller å lave en alminnelig langpanne, skal du doble oppskriften.







2 kommentarer:

  1. Da kom jeg nesten i Julestemning er jo bare to mnd til Julemåneden begynner....

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er totalt begynt på jul selv - det vil si så smått på gavene. Vil jo helst unngå å sende dem med post til Norge - så de skal være klar i god tid så de kan bli sendt med hjem;) Og skal da ærlig innrømme at jeg vil nok kikke litt etter julebrus når jeg først er der om et par uker;)

      Slet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...