I dag har det virkelig været sommer her i Århus, nesten så mye at det har vært ubehagelig å være ute. Men også kun nesten;) Med skyfri himmel og nesten ingen vind ropte jo grillen nesten etter å bli brukt, og selv om jeg allerede har grillet (på bål!) en gang idag, kan man da godt spise litt mer grillmat!
Salaten og dressingen blir der ingen "oppskrift" på i dag, for det var nemlig rester jeg hadde med hjem fra arbeidet - i stedet for å kaste det ut! Så av og itl kan det gjøres så lett!
For middag for 3 trenger du:
Worcestershiremarinade:
2 ss olivenolje
2 ss worcestershiresauce
2 ts sort pepperkorn - knuste
2 ts hvitløkspulver
2 ts (hav)salt
1 ts røget paprika
1 ts spisskommen
1/2 ts kanel
350 g oksekjøtt i tern
1 paprika i tern
6 grillspyd
Salat-rester
Dressing-rester
Evt brød
Evt sjampinjong
Start med å røre marinaden hurtig sammen, og mas den godt inn i kjøttet. La så kjøttet hvile i marinaden i 15-30 minutter.
Skjær paprikaen opp i terninger, og ha dem i en skål. Lag grillspydene annenhvert med kjøtt og paprika. Grill spydene på en varm grill i 7-10 minutter, til kjøttet er helt gjennomstekt.
Velger du å ha sjampinjonger til, griller du den bare samtidig med lik tid som spydene.
Hej!
SvarSletVi vil rigtig gerne prøve at lave denne ret, men vi har ikke adgang til grill - kan spydene laves på pande eller i ovn?
- Charlotte
Jeg ville helt klart laget den i ovnen fremfor panden:) Tænd ovnen og varm den opp til 225 grader, og steg dem i 7-12 minutter, litt efter hvor store stykker kød du lager. Husk at vende dem undervejs!
SvarSletHar du en grillfunksjon i ovnen ville jeg prøvet å sette den på sammen temperatur, og lagt spydene så højt op i ovnen som mulig - og gør det samme som nævnt over;)
Lykke til! Trine:)